Kedves Tagtársak!

 

Az Új Esztendőben mindenkinek jó egészséget, sikereket, örömöket kívánunk!

Tervezzük, szervezzük idei programjainkat, bár az elmúlt év még nem zárult le. Első világháborús kiállítás sorozatunk már nem is vándorkiállítás, hanem egy óriási maraton.

Megnyugtatásul: az alkotások gondos csomagolása, szállítása biztosítja megóvásukat.

Emlékeztetőül: A kiállítás 2014 júniusában nyílt Újpesten. Azóta látható volt Komáromban, majd a hévízi Zonta egyesület és az OKIT elindította vándorútján, aminek zömét egy pár tagunk áldozatos munkájának köszönhetünk: Hévíz, Várpalota, Pápa, Szombathely, Kőszeg, Lukácsháza, jelenleg Vasvár a kiállító, ahonnét Dunaújvárosba megy és terveink szerint a közgyűlésen kapjátok vissza alkotásaitokat. A vándorkiállítással kapcsolatos, fontos részleteket éves beszámolónkban pontosítjuk.

A közgyűlésre elkészülő katalógusban a kiállítások megnyitóit is rögzítjük. Ehhez segítségeteket kérjük! Aki fotózott valamelyik helyszínen, ha tud, küldjön nekünk a megnyitóról kettő átfogó, jellegzetes képet e- mailben, hogy legyen miből válogatni.

Idei közgyűlésünk ÚJ HELYEN lesz, a Budapesti Művelődési Központban (BMK), Kelenföldön. Várható ideje: május 10-e, vasárnap.

Ez évben lejár a vezetőség négy éves mandátuma, új vezetőséget kell választani. Az eddigi vezetőség bizalom esetén vállalja a további munkát, de természetesen mindenkinek joga van javaslatot tenni új vezetőségi tagra, tagokra. Javaslataitokat levelezési címünkre: 2030 Érd, Bajuszfű utca 12, vagy e-mail címünkre: hollokovacs@t-online.hu címre kérjük.

Közgyűlésünk jubiláló közgyűlés is lesz, mert 25 évesek vagyunk. Szeretnénk ezt méltóan ünnepelni, hasonlóan a 20 éves évfordulóhoz.

Tudjuk, hogy sokan a társművészetek terén is alkotók vagytok: prózát, verset írtok, vagy zenei téren értetek el már sikereket.

Várjuk jelentkezéseteket az ilyen „egyéb kategóriákban „.Örülnénk a személyes szerepléseteknek, de versedet más is elmondhatja, ha elküldöd.

Hogy igazán emlékezetes legyen a nap, a vezetőség azonosulva egy tagtársunk ötletével, azzal az elgondolással áll elétek, hogy ajándékozzuk meg magunkat! A terv a következő: Aki a közgyűlésre eljön, készítsen otthon és okvetlen hozzon magával egy igényes, kiállításra kész (keretezett) MINI alkotást. Ennek mérete max. 15x15 cm. legyen. Ezeket fogjuk egymás között kisorsolni. Vagyis mindeni kap, nem csak ad! Szokásos zsíros kenyér kínálatunkat pedig gazdagítaná, ha akinek kedve és lehetősége van, azt egy kis saját készítésű sütivel, falatkával tenné ünnepibbé az együttlétet.

Éves országos kiállításunk helye, ideje már biztos. 2015. június 27-én, Újpesten nyílik. Idén nem lesz megadott téma, de reméljük, hogy az új technikai arculatok, stílusok, amiket a világháború témájában mutattatok, továbbra is jelen lesznek.

Ebben az évben szomorú évfordulónk is van. 10 éve halt meg Dulity Tibor, társaságunk első elnöke. Idei kiállításunkat az Ő emlékének ajánljuk.

A közgyűléssel, a kiállítással kapcsolatos pontos információkat áprilisi körlevelünkben kapod meg. 

A részletek érkeztéig, egy pár gyors információ a nyári időpontok tervezéséhez:

Február  20.-án 15.00 órakor nyílt Vasváron a Művelődési Házban /Bartók B. u. 4./ a vándorkiállításunk, március 10.-ig. Az összes „vándorló” anyagot kiállították.

Március 15.-én ebből az anyagból egy válogatás nyílik Dunaújvárosban.

Május 10.-ére tervezzük a közgyűlést Budapesten. Itt adjuk vissza a kiállítás anyagát is.

Június 23.-án Országos Kiállításunk zsűrije Budapesten, 27.-én megnyitó ugyanott, július 13.-án a képek visszaadása.

Július 1 – 8-ig Zalaszentlászlón folytatjuk a tanulást az akvarell rejtelmeibe Eleven Péter vezetésével. A feltételek nem változtak.

Szeptember 5.-én egynapos festőverseny Tárnokon.

Szeptember 14 – 21-ig alkotótábor Mártélyon /mellékeltem a felhívást a múltkori levélben/.

November második felében lesz a téli festőverseny Hévízen.

Az időpontok eligazító jellegűek, a konkrét tudnivalókat időben küldjük!

Általános tudnivalók:

Éves tagdíj 8400Ft.

Többen találtok a borítékban tavalyi igazoló szelvényt az idei csekk mellett /– akinek eddig nem tudtam személyesen átadni /.

- Akiknek bármilyen hátralékuk van, kérjük ezeket a közgyűlésig, rendezzétek!

Emlékeztetőül: alapszabályunk kimondja: „Kizárható a tag az Egyesületből, ha tagdíjfizetési kötelezettségének 1 évig indokolatlanul nem tesz eleget.”

E-mailben több, számunkra előre nem látott információval tudunk szolgálni, ezért is kérem, ha időközben lehetőség adódott – akár személyesen, akár családon vagy ismeretségi körön belül – elektronikus levél fogadásra, kérlek, jelentkezzetek, titkárunk Piroska címére hollokovacs@t-online.hu

A személyes segítség is mindig jól jött, ezért idén is számítunk Rátok rendezvényeinken.

A nevetekben is megköszönjük a kiállítási anyag begyűjtésében és szállításában részt vállalóknak, hogy idejüket, erejüket, figyelmüket feláldozva segítettek.

 

2014 évi Dulity Tibor Emlékdíj odaítéléséhez kérjük javaslataitokat a közgyűlésig.

-              A díjat kaphatja olyan alkotó tagtársunk, akit:

             szakmai, művészi életútja

             hosszabb ideje kimagasló művészetpedagógiai, nevelői munkássága

             társaságunk munkáját rendszeresen segítő közösségi tevékenysége erre a díjra méltóvá teszi

Az OKIT javára felajánlott személyi jövedelem 1%-át a következő címen tehetitek meg:

„OKIT” Országos Képző- és Iparművészeti Társaság

Adószám: 19636034-1-41

Számlaszámunk: 11712004 20108870 00000000

Számla neve: „OKIT” ORSZ.KÉPZŐ-ÉS IP. MŰV.TÁRS.

Érd, 2015. február 24.